Få suksess med nettbutikk

nettbutikk

Topp 5 ting å huske på for suksess med nettbutikk

 1. Selgende nettbutikk: Førsteinntrykket er ekstremt viktig. Spesielt tidlig i nettbutikken sin levetid er dette viktig. En moderne kunde på nett ser gjerne etter en side som har rask responstid og er enkelt å finne frem i. Av og til ønsker man å være unik, og gjøre ting annerledes, og det er viktig. Vi kommer tilbake til dette senere. Men det er også viktig at kunden kjenner seg igjen. De fleste nettbutikker idag har litt samme utforming. Gjør det enklest mulig for kunden. Da kommer du til å tjene penger. Så hva har en god nettbutikk? En god nettbutikk har rask responstid, gode bilder, betalings muligheten kunden ønsker, og oversiktlig meny, slik at kunden finner frem til ønsket produkt.
  Detter er jo greit og fint. Det finnes veldig mange nettbutikker som har alle disse elementene, så hvorfor er ikke alle disse nettbutikkene suksessrike?
  De mangler det viktigste. De er ikke nettbutikker som selger. Det viktigste for en nettbutikk er å guide kunden fra landings side til betaling.
 2. Rask responstid og god på mobil: Idag bruker vi like ofte mobil som nettbrett og PC, og gjerne sitter vi på buss, bybane eller tog når vi titter rundt etter neste gave til oss selv eller andre. Tar siden mer enn 4 sekunder å laste, så går vi videre. Forbrukere hater å vente. Det er alt for masse annet vi vil gjøre.
 3. Vær unik: Kanskje har du en idee og et produkt som ingen andre har, og da vil denne delen være enkel. Men mest sannsynlig finnes det andre som også selger samme produkt som deg. Dersom jeg selger en 40″ flatskjerm så kan ikke tittel, tekst og bilde være det samme som alle andre. Vi er nødt til å skille oss ut. Både for å gjøre det litt vanskeligere for kunder å finne samme produkt andre plasser, men også for å gjøre oss mer synlig på google. Google gir ekstra poeng dersom tekst og bilder på nettbutikken er unik.
 4. SEO, synlig på google, facebook eller lignende: Kanskje har du en fantastisk side som selger. Kanskje har du et klingende navn som er enkelt å huske. Hvorfor tjener du da ikke penger? Grunnen er ofte for lite trafikk. Det er ingen som finner siden din. Dette er ofte et stort problem når man starter. Her vil en vellagt nettside være viktig, men nesten vel så viktig er å fylle den med godt innhold. Unike sider med unik tekst og bilder kommer høyere opp i søk enn sider som har «copy-paste» tekst fra andre. Så bruk gjerne litt tid med å skrive egen tekst, og har du muligheten så ta gjerne egne bilder. Det er også viktig med oppdateringer på nettbutikken. Om dette er en blog, nye produkter eller bare bildekampanjen på forsiden er ikke nødvendigvis så viktig. Det viktigste er at det skjer noe. Dette hjelper både SEO og at kunden kommer tilbake. Hva er nytt denne uken?
 5. Oversikt: Hvem er det som besøker nettbutikken? Hva gjør de når de er der? Hvor lang tid bruker de? Hva trykker de på? Hva søker de på i butikken? Hva får dem til å klikke seg vekk fra siden?
  Dette er alle spørsmål nettbutikk administratorer bør ha oversikt på. Vi i Bjørn Sagstad Design bruker ofte google analytics for å gjøre det enkelt for oss å få oversikt.

Håper dette var nyttig. Legg gjerne igjen en kommentar eller ta kontakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *